Het geheim voor een hogere brand lift

Simpel: adverteer op het Trusted Web van DPG Media.

Wie dat doet, ziet de brand lift van z’n merk met gemiddeld 11,1% stijgen. Dat is maar liefst 62% meer vergeleken met de algemene BeNeLux benchmark van 6,84%.

Seamless ads scoren het best. Vanaf dit jaar is er, naast display- en videocampagnes, opnieuw een impactmeting beschikbaar voor BVOD videocampagnes.


37,8%

is de hoogst gemeten brand lift van 2023

%

is de gemiddelde brand lift voor seamless ads

11,5%

is de gemiddelde brand lift voor targeted campagnes

Brand lift als onderdeel van Brandfacts

Brandfacts is DPG Media’s digitale impactmeting voor online display- en videocampagnes. We stellen één vraag aan mensen die een campagne gezien hebben. Op basis van het antwoord bepalen we de brand standing (de score van het merk zonder campagne effect) en de verkregen brand lift (de toegevoegde waarde van de campagne) van een merk. Adverteerders krijgen zo een goed zicht op de impact van hun marketinginspanningen.

Brandfacts kijkt naar de volledige marketingfunnel: van awareness tot consideration, preference en action intent. Naast harde performance metrics zoals clicks en click-through-rates is dit een andere manier om waardevolle insights aan adverteerders te geven. 

In 2023 analyseerden we 370 campagnes en bijna 400 miljoen getrackte impressies. Wat blijkt? Campagnes op ons Trusted Web leggen een brand lift voor van gemiddeld 11,1%. Dat is maar liefst 62% meer vergeleken met de algemene BeNeLux benchmark van 6,84%*.

* Algemene Brandmetrics BeNeLux brand lift benchmark 2023 (excl.DPG Media): 3.08% gemiddelde awareness brand lift, 1.64% gemiddelde consideration brand lift, 1.27% gemiddelde preference brand lift en 0.85% gemiddelde action intent brand lift.

De prijs voor de hoogste brand lift gaat naar…

Cofidis! Hun online displaycampagne, opgezet door Semetis, behaalde een brand lift van 37,8%. Meteen de hoogste score van 2023. De campagne focuste op consideration. Het resultaat was een stijging van 13,55% voor brand preference en brand consideration. De seamless formaten droegen zeker bij aan het succes van de campagne. 

Gemiddeld zien we voor onze campagnes doorheen de marketingfunnel de volgende brand lifts:

  • 2,9% wordt gevormd door de awareness brand lift

  • 3,4% wordt gevormd door de consideration brand lift

  • 2,9% wordt gevormd door de preference brand lift

  • 1,8% wordt gevormd door de action intent brand lift 

Nog 3 key takeaways

  • De seamless ads formaten scoren het best met een gemiddelde brand lift van 15%**.

  • De reissector zorgde voor de hoogste brand lift (17%) en scoort daarmee iets beter dan de banksector (14%)**.

  • Targeted campagnes werpen hun vruchten af met een gemiddelde brand lift van 11,5%. Bij non-targeted campagnes is dat 10,1%.

** Surveys met meer dan 200 respondenten

Nu ook voor BVOD videocampagnes

Vanaf nu kan je ook een impactmeting aanvragen voor BVOD (Broadcaster Video On Demand) videocampagnes, naast display en short form videocampagnes. Zo kunnen we ook de toegevoegde waarde van die campagnes, denk aan top-of-mind brand awareness of ad/brand recall, eenvoudig becijferen.

Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

  • Het campagnebudget van je BVOD videocampagne bedraagt minstens 10.000 euro.

  • We hanteren een maximum van één Brandfacts meting voor je BVOD campagne per week. First come, first served dus!

Wil jij ook een digitale campagne met impact? Contacteer ons digital salesteam. Zij helpen je graag!

Interessante artikels

Het Trusted Web van DPG Media

Een veilig en efficiënt advertentie-ecosysteem, waar privacy voorop staat en adverteerders meer controle hebben. De kenmerken zijn een groot bereik, impactvolle mediaformaten en sterke consumerdata.

Seamless ads

Bereik jij ook steeds meer klanten mobiel? En zoek je een manier om mobiel te adverteren met impact? Dan is seamless advertising iets voor jou.

Eerdere Brandfacts resultaten

Hoeveel campagnes analyseerden we in het eerste deel van 2023 en wat waren de resultaten? In dit artikel lees je ook welke sectoren de beste resultaten kunnen voorleggen.

0