Bereik je doelgroep op een korte, maar impactvolle manier

Short form advertenties bewijzen zich als krachtig instrument voor adverteerders die hun publiek op een beknopte, maar impactvolle manier willen bereiken. Maar wat zijn short form video’s nu weer?

Wel, het woord zegt het een beetje zelf, dit zijn video’s die minder dan 10 minuten duren. Dergelijke video content vind je terug op al onze nieuws- en radioplatformen. Het combineren van deze content met korte (maximaal 20 seconden), niet doorspoelbare advertenties leidt tot short form video-advertenties. Met hun groeiende populariteit en toenemende kijkersaantallen bieden ze adverteerders volop kansen. Benieuwd?

2,6 mln

Via HLN bereiken we dagelijks zo'n 2,6 miljoen Belgen.

%

Overall brandlift voor short form.

Waarom kiezen voor short form?

  • Video's bieden een krachtige visuele en auditieve ervaring.

  • Via HLN bereiken we dagelijks zo’n 2,6 miljoen Vlamingen.

  • Brede dekking, levert aanzienlijke volumes op, zelfs op niche doelgroepen.

  • Unskippable en clickable, waardoor kijkers meteen tot actie kunnen overgaan.

  • Per content view, is er maar één preroll. Jouw merk staat centraal!

Bereik en targeting in balans

Bereik is cruciaal, ongeacht je campagnedoel. Meer exposure leidt tot betere merkherkenning, herinnering en uiteindelijk conversies. Met een platform als HLN bereiken we op dagbasis zo’n 2,6 miljoen Vlamingen, wat een unieke kans biedt voor adverteerders. Hoewel een groot bereik belangrijk is, is onze short-form inventaris ook ideaal voor het bereiken van een nichepubliek. Dankzij de integratie met Datalab kunnen adverteerders op maat gemaakte campagnes ontwikkelen die resoneren met specifieke demografische segmenten, waardoor een optimale combinatie van bereik en targeting ontstaat.

De evolutie naar een meer video-centrisch HLN

Video neemt een steeds belangrijkere plaats in op HLN. Vorig jaar werden gemiddeld bijna 100 video's per dag op het platform gepubliceerd, en bij 40% van de website bezoeken werd ook effectief video content bekeken. Het aantal keren dat video's gestart werden, steeg indrukwekkend met 21% ten opzichte van 2022. Niet alleen neemt de kijkfrequentie toe, maar video's worden ook steeds beter geïntegreerd in artikelen, waarbij storytelling centraal staat.

Om deze verschuiving naar een meer video-georiënteerd platform te versterken, investeren we extra in live sport. Ons doel is om dit jaar minstens 1 keer per week een live wedstrijd uit te zenden via HLN. Zo kan voetbal liefhebbend Vlaanderen genieten van de beste wedstrijden uit het amateurvoetbal en werden recent nog de Copa Del Rey en Ronde van Algarve uitgezonden. Deze sportcontent kan bovendien ook bekeken worden op TV via Chromecast en Airplay.

Prioriteit aan kwaliteit en brand safety

Wanneer advertenties worden weergegeven bij ongepaste of controversiële content, kan dit de integriteit van een merk schaden. Al onze content is gecureerd, maar helaas is nieuws niet altijd even positief. Om in te schatten of bepaalde content geschikt is voor adverteerders, maken we gebruik van een internationaal geaccrediteerd framework (GARM). Op basis hiervan sluiten we actief maar liefst 30% van onze content uit voor advertenties. Door deze automatische uitsluitingen, kunnen adverteerders hun campagnes zonder enige bezorgdheden laten lopen binnen ons netwerk.

Interesse om een short form campagne te lanceren?

De combinatie van sterke placements en reach, zorgt bovendien voor mooie resultaten. Zo zagen we bijvoorbeeld dat de gemiddelde overall brandlift binnen short form het voorbije jaar op zo’n 12% lag. Dit terwijl de algemene Brandmetrics benchmark op 6,84% lag. 

Bovendien kan je Short form advertenties sinds november efficiënter aankopen via AdManager. Hierdoor krijgen adverteerders meer waar voor hun geld, met gemiddeld een lagere CPM van 24% vergeleken met traditionele aankoopplatformen.

Wil je de kracht van Short Form ads zelf ervaren? Ons sales team staat voor je klaar om je te begeleiden.

0